VLEES &
SISMATEC
Het voorbereiden, bewerken en verpakken van vlees kan op talrijke manieren en kunt u volledig aan ons overlaten.  Sismatec levert complete productielijnen in samenwerking met de beste merken als het gaat om het produceren en verpakken van vlees.

Wilt u meer weten over ons uitgebreid assortiment aan vlees machines en toepassingen?

Technologisch partner in de vlees sector

Het bewerken, voorbereiden, portioneren en verpakken van vlees kan in samenwerking met Sismatec op talrijke manieren.
Sismatec heeft een aanbod machines en oplossingen die aansluit op de wensen van de vleesverwerkende industrie van groot tot klein. Van volledig geautomatiseerde productie en verpakkingslijnen tot kleine stand-alone machines voor de kleinere slagerijen.

Op basis van state of the art machines, kennis door jarenlange ervaring en eigen research en development kan Sismatec als technologisch partner haar klanten voorzien van future-proof productie en verpakkingsprocessen. Door middel van een grote variatie aan oplossingen een expertise kunnen wij de perfecte oplossing bieden voor veel verschillende vraagstukken in de vlees sector.

Wilt u ons machinerie assortiment voor vlees bekijken? Klik hier op de button.

Bewerken & bereiden met Sismatec

Bewerken & bereiden | Mengen en tumblen

Sismatec & Vakona hebben veel ervaring in het mengen, balanceren, masseren, marineren en tuimelen van alle vlees producten. De Vakona machines maken indruk door de hoge gebruikersvriendelijkheid, die wordt bereikt door eenvoudige bediening en eenvoudige reiniging. Door de grote keuze aan uitrustingsopties wordt een hoge mate van individualisering bereikt om een ​​zo hoog mogelijk niveau van klant specifieke productoptimalisatie te bereiken.

De mixers van Vakona zijn verdeeld over drie reeksen. De standaard FM serie, de VM serie voor vacuümomstandigheden en de ESK serie voor energie besparend koud tumblen van vlees product. Alle drie de series zijn beschikbaar in volumes van 60 tot en met 1800 liter.

Vakona-VM-750-STL-B-Sismatec
Vakona-PI-52-250-VHF-Sismatec-2

Bewerken & bereiden | Injecteren

De automatisch pekel injectoren van Vakona zijn volledig ingericht naarmate de eisen van de voedingsmiddelen industrie. Door de nieuwste technologie zijn de pekelinjectoren van Vakona instaat maximale injectienauwkeurigheden te behalen.

Door de robuuste constructie en het compacte design zijn de machines gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Injectiepatronen zijn variabel in te stellen via de automatische riempositionering.

De pekel injectoren zijn beschikbaar in verschillende types, afhankelijk van het aantal injectoren: 17, 21, 26, 52, 54-105 en 81-184.

- Eenvoudige bediening en ergonomisch industrieel ontwerp
- Directe aandrijving via servotechnologie
- Precisie naaldkoppen met snelwisselsysteem (release) naaldbrugsysteem
- Volledige scheiding van pompcyclus van alle elektromechanische componenten
- Product gerelateerde pompkeuze
- Pre-filter systeem elektronisch bewaakt
- Automatische roterende filtereenheden
- Procesparameters oneindig variabel
- Speciale transportband van polyethyleen
- Touchscreen bediening met verschillende functies

Bewerken & bereiden  | Ontzwoerden, onthuiden, ontvliezen

De machine reeks van Nock bestaat uit ontzwoer, onthuid, skin en snijmachines voor vlees, wild & gevolgte en vis.

De Nock Cortex CB reeks bestaat uit machines met een automatische ontzwoerder met transportband. Deze Nock machine reeks  wordt  gebruikt in kleine tot middelgrote organisaties. De ontzwoerder, ook wel onthuid machine, heeft vooral perfecte resultaten bij het ontzwoerden/onthuiden van vlakke en hoge stukken, bijvoorbeeld de buik, rugvet, zwoerd op maat snijden en gedeeltelijk snijden.

Daarnaast zijn de er twee speciale machines ontwikkeld voor döner en gyros. De machines zijn uitermate geschikt voor kalfsvlees, varkensvlees, kipfilet en lamsvlees. Onder de tab ‘technische informatie’ zijn de verschillen en de technische informatie te vinden over de verschillende types.

Mado-721-Sismatec

Bewerken & bereiden | Wolven

De MEW series van MADO bestaat uit drie onderdelen: de stopwolven voor de ambacht, de automatisch wolf machines voor klein industrie en de industriële wolf machines. De stopwolfen en automatische wolf machines worden uitgelegd onder lees meer.

MADO industriële wolven creëren productie-oplossingen op alle gebieden van de vleesverwerkende industrie. Bewezen technologie, gecombineerd met eersteklas materialen en hoogwaardige afwerking garanderen optimale werkresultaten in elke fase. De MEW 727-G160 ULTRA 4 beschikt over een geïntegreerde hefinrichting voor normwagens van 200 liter, hydraulische worm-uitwerper en een elektrische vergrendelde lekbescherming. Het trechter volume is 500 liter.

Bewerken & bereiden | Cutteren

Cutters met gepatenteerde top technologie beschikbaar in vele varianten en maten. Tafelmodellen, standaard cutters en industriële cutters. Een volwassen technologie, gecombineerd met innovatieve machinebesturing garanderen optimale werkresultaten in elke fase.

Beschikbaar met touchscreen voor het invoeren van alle instelpunten van messchachtsnelheid, aantal omwentelingen van de kom, temperatuur,en programmeerbare besturing voor het opslaan van 26 recepten met 11 werkstappen.

Mado-769-touch-Sismatec
Schomaker-SFE-SFT-continuous-frying-Sismatec

Bewerken & bereiden | Frituren, garen en koken

De machines van Schomaker bieden oplossingen op het gebied van garen, frituren en bakken van product.  Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

De verschillende contact cookers, frituursystemen en hete lucht ovens zijn geschikt voor een grote variatie aan product en productie processen. Zo is de de Contact cooker type SKB is geschikt voor zorgvuldig en gelijkmatig koken, regenereren en bruinen van het product in eigen vocht, zonder extra olie of vet. De frituren SFT-T, SFE-T zijn geschikt voor het frituren/braden van vleesproducten met een producthoogte van 150 mm.

Bewerken & bereiden | Marineren en paneren

De paneer en marineer lijnen van Schomaker zijn onder andere geschikt voor  spiesjes, schnitzels en vele andere producten. De marineersystemen van het type SMD marineren het product in een dompelbad met marinadecomponenten. Het dompelbad kan klant specifiek worden ingesteld. Het paneersysteem type STP is geschikt om een paneer laag aan te brengen op het product. Dit kan paneermeel zijn, maar bijvoorbeeld ook bloem, broodkruimels of fijngemalen cornflakes.

Directe overgangen tot andere systemen, zoals de frituursystemen van Schomaker zijn mogelijk.

Firex-Cooking-betterpan-Sismatec

Bewerken & bereiden | Multifunctioneel koken

De betterpanen van Firex zijn oplossingen die multifunctioneel koken bieden: stoven, koken, bruinen, frituren, stomen en snelkoken. Het compacte formaat en het multifunctionele systeem van deze apparatuur maakt biedt vele mogelijkheden, dankzij de elektronische applicatie kunnen er verschillende kookprogramma’s ingesteld worden (voor stomen en koken onder druk) voor productie: van omeletten tot visfilet, gestoomde groenten tot vleessauzen en nog veel meer.

De betterpannen zijn verkrijgbaar in elektrische of gasverwarmde versies, met meerdere capaciteiten van 50 tot 550 liter.

Portioneren met Sismatec

Portioneren | Op gewicht

Sismatec & Treif voor maximale nauwkeurigheid bij het portioneren op gewicht van Vlees. Door middel van ontwikkeling met de nieuwste technieken en het blijven streven naar superieure snijkwaliteit is Treif al jarenlang marktleider op het gebeid van vlees portioneren op gewicht.

Dankzij het precisie-sikkelmes en de intelligente software  behaald Treif precisie snedes van het hoogste niveau. Exacte porties zijn geen toeval dankzij het onlangs vernieuwde Dynamic Feed System dat zorgt voor een continu, maar zacht en product-aangepast producttransport naar het mes.

Treif-Falcon-Hybrid-L-Sismatec
Treif-Twister-mat-CMYK-Sismatec

Portioneren | Dicing

Sismatec & Treif gaan voor hoge prestaties, eersteklas snijkwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening. Het succesverhaal van Treif is begonnen met het in blokjes snijden en raspen van vlees. Door middel van een superieur en breed aanbod van machines voor kleinere slagerijen tot groot industrie is Treif al jarenlang marktleider op het gebied van vlees snijden.

Zo is de Treif Avitos instaat vlees tot -18 graden Celsius in blokjes en reepjes te snijden, perfect resultaat gegarandeerd. De Treif Flexon verwerkt producten met een lengte tot 550 mm en bereikt, afhankelijk van het product en de toepassing, een output van maximaal 1.400 kg (theoretische maximale waarde) in één uur.

Portioneren | Slicing

Sismatec & Treif zijn specialisten in het slicen van vlees producten. De verschillende Divider machines van Treif bieden een breed scala aan mogelijke toepassingen. Het is mogelijk de machine in lijn te plaatsen, waardoor er talloze combinatiemogelijkheden zijn.

De verschillende Slicers van Treif bieden mogelijkheden voor kleine en grote capaciteit, van een flexibele instapoplossing tot een volledig geautomatiseerde lijn. De DIVIDER machines hebben een nieuw initiatief touchscreen dat zeer gebruiksvriendelijk is, ook zorgen de nieuwe netwerkmogelijkheden voor optimaal gebruiksgemak.

Treif-Divider-660-smart-einleger-front-Sismatec
Mado-758-saw-Sismatec

Portioneren | Zagen

Sismatec & Mado gaan voor veelzijdigheid, precisie en veiligheid. De MKB lintzaag met nieuw ontworpen FPS finger protection systeem. Standaard uitgerust met vaste tafel, compleet met schep, beendermeelcontainer, afneembaar drukapparaat en in hoogte verstelbare riembescherming.

Of het nu gaat om botten, karbonades, ribben, bevroren, gerookt vlees of spek De MKB serie versnippert/zaagt alles precies en met schoon gesneden oppervlakken. De ergonomische MADO-lintzagen kunnen eenvoudig en hygiënisch worden gereinigd met de hogedrukreiniger. Veiligheid op één.

Portioneren | Wolven, vacuümvullen en vormen

De REX RVF series zijn wolf en vacuüm vullers van de beste kwaliteit voor middelgrote tot grote industrie. De nieuw ontworpen, hygiënische en ruimtebesparende behuizing van de machines zijn zelfdragend en volledig gemaakt van roestvrij staal. Daarnaast zijn de machines voorzien van de nieuwe technologieën en software, waardoor de machines future-proof en zeer energie efficiënt zijn.  Gemakkelijke trechter invoer kan dankzij het nieuw ontwikkelde hijstechnologie. De trechter is verkrijgbaar in 100, 160, 250 en 350 liter.

De RVF series zijn perfect in te zetten met een gehaktbal vormer, hamburger vormer en nog meer universele vorm machines.

Rex-RVF-761-Sismatec

Wegen, Doseren & Vullen met Sismatec

Wegen, doseren & vullen | Multiheadweighers

Sismatec & Bilwinco richten zich op het verhogen van productiviteit, het verlagen van onderhoudskosten en het bevorderen van de winst. Bilwinco-oplossingen zijn op maat gemaakt, gebaseerd op zorgvuldige studies van producten, productielijnen en mogelijke probleemgebieden.

Sismatec biedt in samenwerking met Bilwinco semi-of volledig automatische weighers en complete oplossingen voor voeren, multihead wegen, vullen, portioneren, positioneren en verpakken en transport. Hierbij is een breed scala aan product soorten (nat en droog), groottes en aantallen mogelijk.

Bilwinco-bw128-Sismatec

Verpakken met Sismatec

Verpakken | Thermovormen & vacumeren

Sismatec & Webomatic gaan voor maximale efficiëntie en controle. De thermo form machines van Webomatic worden altijd individueel afgestemd op de behoeften en producten van de klant en variëren van compacte oplossingen tot zeer efficiënte machines voor industriële Multi shift productie met grote aantallen. Met de intelligente verpakking technologieën WEBOMATIC closetech, WEBOMATIC SDT en SPS-controle worden individueel gevormde, gesneden en optioneel verfijnde diepgetrokken verpakkingen gecreëerd.

  • De ML-C 2600 is een veel verkochte machine in klein- en middelgroot bedrijf dat betrouwbaarheid en kwaliteit zoekt in het productieproces. Afhankelijk van specificatie, is de ML-C 2600 in staat een stijve folie tot 600um te verwerken met een breedte tot 422 mm in herhaalde lengtes tot 300 mm.
  • De ML-C 7600 is de ideale machine voor grote serie producties en is in staat folie tot 600 um te verwerken met een breedte van 662mm in herhaalde lengtes tot 1000mm en een maximale diepte van 190mm.
Webomatic-ML-C-5600-Sismatec
Webomatic-WBM-1350-II-Sismatec

De WEBOMATIC kamerbandmachine WBM 1350-II staat voor een superieure verpakkingstechnologie dat instaat is op grote schaal te produceren. Perfect te combineren met de verschillende droog- en krimptunnels van Webomatic: Webomatic DU, Webomatic STCW.

De machine is bij uitstek geschikt voor het automatische vacuümverpakkingsproces van grote partijen en producten in vacuümzakken, waarbij de focus voornamelijk ligt op vleesproducten (met of zonder bot), zuivelproducten en andere bederfelijke levensmiddelen.

Verpakken | Traysealen

Sismatec & Proseal zijn de basis voor elke verpakkingslijn. De Proseal-traysealer is een intelligente traysealer dat vaak het middenpunt van de productielijn is. De innovatieve en intelligente software van de Proseal heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat Proseal een van de marktleiders is geworden op het gebied van traysealen in de voedingsmiddelenindustrie.

De vacuum/gas functie van de Proseal traysealers is perfect voor het vlees segment. Dit proces verlengt de houdbaarheid waardoor het product beter geschikt is voor de transportketen, terwijl de veiligheid en versheid voor de eindgebruiker worden gewaarborgd.

Proseal-GT2e-Sismatec

Onze partners/merken